Selecteer een pagina

Zakelijk

De oude link die nog steeds gelegd wordt tussen succes en rationele intelligentie blijkt alweer niet waar te zijn. Volgens herhalend onderzoek naar deze relatie is ons succes afhankelijk van onze emotionele intelligentie. Ons gedrag en beslissingsvermogen, onze prestaties, concentratie en creativiteit worden bepaald door onze bekwaamheid in het omgaan met (eerst) onze eigen emoties en (dan pas) met de emoties van anderen. Intelligent omgaan met eigen emoties met het doel om onze levenskwaliteit en succes te verbeteren is een vaardigheid die wij op elke leeftijd kunnen trainen. Onze emoties bepalen ons succes of ons falen. Het zijn de emoties en niets anders die ons maken of ons breken. Ben je hier niet bekend mee? De waarheid komt altijd harder aan dan een leugen maar daar kunnen we een nieuw succesvol leven op bouwen. Wij hoeven ook niets te kennen over emoties want zij kennen ons. Wij hoeven enkel ermee te leren werken zodat ze ons tot succes leiden. Alles wat wij ooit gedaan hebben en doen wordt door onze emoties geleid. Ons ratio wordt door onze emoties geleid.

Hoe komt dit? Emoties beïnvloeden direct je hart. Negatieve emoties, stressgevoelens en innerlijke conflicten ontregelen je hartritme. Je hart stuurt in dit geval ontregelde signalen naar je hersenen toe. De optimale functionering van je hersenen wordt ontregeld waardoor je concentratie en beslissingsvermogen afnemen, je kunt niet helder denken, je bent alles behalve creatief, je raakt geïrriteerd, enz. Je kunt op allerlei manieren je hersenen willen trainen in communicatie vaardigheden, in succesvol zijn, in financiële vaardigheden, in positief denken, enz. Deze zijn enkel manieren om de werking van je hersenen te beïnvloeden en te manipuleren vanuit de buiten kant. Dit werkt niet want daar waar de hersenen op reageren zijn enkel de signalen die ze ontvangen van het hart. Waar aan gewerkt moet worden om vitale hersenen en dus mentale veerkracht te krijgen is de hartcoherentie. Als het hart coherent is dan stuurt het harmonische signalen naar de hersenen toe en dit maakt dat de hersenen optimaal en maximaal moeiteloos en met plezier presteren. Hoe creëren we hartcoherentie? Door intelligent te leren werken met onze emoties. “A change of hart changes everything.” is het logo van het HeartMath Instituut dat de HeartMath methode ontwikkeld heeft.

Emotionele Intelligentie samen met de praktijk van HeartMath methode verbeteren het prestatievermogen van iedereen op de werkvloer van leidinggevenden tot medewerkers en andersom. Key performance indicatoren zoals motivatie, uithoudingsvermogen, energie niveau, emotionele, mentale en fysieke veerkracht worden significant verbeterd bij iedereen die in HeartMath is getraind. Deze methode heeft zich inmiddels wereldwijd ruimschoots bewezen als het gaat om het verhogen van persoonlijke effectiviteit  en het verminderen van stress gevolgen en dus het verminderen van ziekteverzuim.

Succes is dus afhankelijk van emotionele intelligentie. Ons beslissingsvermogen, onze relaties, prestaties, concentratie, communicatie en creativiteit worden bepaald door onze mentale en emotionele veerkracht. Deze veerkracht bepaalt onze levenskwaliteit en ons succes. Hierin kunnen we ons trainen. Negatieve emoties en stressgevoelens ondermijnen deze veerkracht en de vitaliteit van onze hersenen. Tijdens mijn sessies zie je dit op het computerscherm en sterker nog leer je je mentale en emotionele veerkracht zelf te reguleren en te verhogen. Dit is belangrijk want, waar aan gewerkt moet worden om vitale hersenen en dus emotionele en mentale veerkracht te krijgen is je emotionele intelligentie. Dit samen met de HeartMath methode verhoogt het prestatie- en uithoudingsvermogen, energieniveau, de intrinsieke motivatie en de emotionele, mentale en fysieke veerkracht van iedereen op de werkvloer van leidinggevenden tot medewerkers en andersom. Dan pas ontstaat er persoonlijke effectiviteit, vermindering van stressgevolgen en minder ziekteverzuim.

Meer dan 30.000 managers hebben hier de voordelen van ervaren binnen bedrijven zoals Boeing, Hewlett-Packard, Shell, Unilever, Philips, Rabobank, ABN-AMRO, Deloitte, de Politie, de Politie Academie, PWC, Ministerie van Economische Zaken, Hamelink & van den Tooren, RWS, de NL Spoorwegen, ASML, Smurfit Kappa, etc.

HeartMath heeft tussen 2008 en 2013 in Nederland 18 in-company trainingen gegeven. In totaal zijn er 265 medewerkers van zorginstellingen, overheid en non-profit organisaties bij betrokken geweest. De resultaten lieten zien dat de medewerkers significante verbeteringen aantoonden wat vermoeidheid, spanningen en andere stress symptomen betreft. HeartMath – Emotionele Intelligentie programma kenmerkt zich dus als een krachtige stress reductie methode die zichzelf inzet voor de mentale, fysieke en emotionele veerkracht van de medewerkers en die kostenbesparing voor de organisatie oplevert.

De kern van de methode is dat het je helpt om toegang te krijgen tot je ‘slimme brein’ – je emoties –  waardoor je waarneming helderder wordt en je oplossingsvermogen groter. Je krijgt nieuwe en meer opbouwende inzichten. Je gaat van ‘onmogelijk’ naar ‘mogelijk’, dus van crisis naar kans. Kortom: jij wordt emotioneel intelligent.

Voor de cursussen en de masterclasses zie agenda.

Voor privé sessies en in company presentaties kun jij altijd contact met me opnemen.

‘’De technieken die hierbij worden gebruikt zijn simpel en direct in de praktijk toepasbaar. Door het gebruik van deze technieken ben ik effectiever in mijn day to day business. Maar ook privé heb ik erg veel profijt van deze cursus. Kortom deze cursus heeft mijn leven meer inhoud gegeven.’’

(Arnout van der Rest, Partner Transfer Pricing, PriceWaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.)

“De fysiologische achtergrond en wetenschappelijke onderbouwing van HeartMath is absoluut solide (…). Het zien van een zelf veroorzaakte verandering in hun eigen hartritme maakte indruk op de anders zo sceptische ingenieurs.”

(Dr. Graham Bridgewood, Chief Medical Officer, Shell International – UK)

“We leren onze medewerkers om effectief om te gaan met stress zowel op het werk als privé. De successen die onze medewerkers met HeartMath bereiken helpen ons daarna om onze doelen te bereiken, onze omzet te vergroten en de tevredenheid van onze klanten te doen stijgen.” 

(Cynthia Toth, Administrator, Shands at AGH)

 

Onze focus met HeartMath was gericht op zowel de kosten als de productiviteit in het Boeing 767-400R programma. HeartMath gaf ons team de ‘coherentie’ die wij nodig hadden om binnen het budget te blijven en – na verloop van tijd – tot een productiviteitsgroei van 12 % te komen.”
(Steve Stephenson, Sr. Manager OD, BCA Engineering & Product Integrity, Boeing)

Een prachtig, effectief pad naar sereniteit voor gekke, drukke managers. Het programma werkt niet alleen als een “probleemoplossing”, maar wat nog belangrijker is, het verrijkt iemands leven. Het traint je erin om niet alleen met alle stress in het leven om te gaan, maar gaat het ook veel verder dan positieve, blijvende veranderingen.”
(Bob Morgan, President, Council of Growing Companies)

.

“… een geschenk voor elk individu en organisatie die streven niet alleen een bestaan te creëren maar ook een verschil te maken in de huidige stressvolle maatschappij. HeartMath haalt de toekomst naar voren door de innerlijke leiderschap op de voorgrond te zetten daar waar het hoort te zijn.”
Robert K. Cooper, Ph.D., author of Executive EQ)

 

Onderschat de kracht van de HeartMath technieken niet. Hun eenvoud en gemak in het gebruik zijn een noodzaak in de huidige ‘roller coaster’ wereld.”
(Buddy Teaster, Chief Networking Officer, Young Presidents Organization)

 

 

“…een echte aanrader voor iedereen in een druk bezette baan, die inzichten en technieken wil krijgen om met stress te kunnen omgaan, prestaties te verbeteren, en voor wie zijn/haar gezondheid een prioriteit is. Er is wel discipline nodig om de technieken na de training voort te zetten in de dagelijkse werkzaamheden. Hier worden zoveel mogelijk handreikingen voor aangegeven, maar de verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. Geef jezelf dat kadootje!”
(Drs. Viviana Kooistra-Voorwald, Partner Assurance, PricewaterhouseCoopers Accountants N.V.)

 

 

 

Heeft u vragen, wenst u aanvullende informatie of wilt u een afspraak plannen?