Selecteer een pagina

Particulier

Uw levenskwaliteit wordt anders dan het lijkt door uw emoties bepaald. Op het computerscherm is het nu eindelijk na zoveel jaren aantoonbaar dat uw gedachten en emoties uw gezondheid beïnvloeden. Als je gestrest bent vanwege gezondheidsproblemen of andere zorgen of als je innerlijke conflicten of onprettige gevoelens zoals frustratie, onzekerheid of boosheid ervaart dan wordt je hartritme ontregeld of chaotisch. Dit maakt dat je hart chaotische signalen naar je hersenen toestuurt. Dit ontregelt en beperkt het vermogen van je brein om informatie te verwerken. Je concentratie en beslissing vermogen nemen af, je kunt niet meer helder denken en optimaal reageren op verschillende situaties, je reactievermogen en motoriek verslechteren. Bovendien hierdoor verlies je enorm veel kostbare en vitale energie. Je voelt je moe of oververmoeid of uitgeput. Dit heeft negatieve effecten op alle gebieden van je leven: je gezondheid, je werk, je sociale contacten, etc.

Door met de HeartMath methode te werken zie jij op het computerscherm wanneer je emoties en gedachten op elkaar afgestemd zijn. Dat is het moment waarop jij je energielekken dicht en je geen onnodig energieverbruik meer hebt. Je bewuste en onbewuste negatieve emotionele en mentale automatische patronen worden met deze methode omgezet in mentale en emotionele veerkracht. Je vitaliteit en gezondheid krijgen een enorme boost.

De methode van HeartMath is ontwikkeld door cardiologen en neurologen, professoren van verschillende universiteiten in de Verenigde Staten. Uit hun praktijk en onderzoek blijkt dat de HeartMath methode een belangrijke positieve bijdrage levert voor de behandeling en het herstel van verschillende medische condities zoals:

 • Acute, chronische en terugkerende pijn: hoofdpijn, migraine, terugkerende buikpijn.
 • Chronische ziektes: astma, chronische pijn, fibromyalgie, atopische dermatitis, diabetes type I en II, hoge bloeddruk, immuno- deficiëntie, inflammatoire darmziektes (ziekte van Crohn en ulceratieve colitis), spierspasticiteit.
 • Psychofysiologische problemen: slapeloosheid, stressmanagement, cardiovasculaire revalidatie, prikkelbaredarmsyndroom, somatisatie-/ conversiestoornissen, gewoontestoornissen, tics.
 • Emotionele en gedragsproblemen: angststoornissen, depressie, woedebeheersing, emotionele disregulatie, asperger-syndroom, burn-out.
 • Leren en presteren: faalangst, ADHD.
 • Onverklaarbare klachten: vermoeidheid, huid-, darm-, hart-, spierklachten, etc.

Als je voor Emotionele Intelligentie samen met de HeartMath methode kiest, dan:

 • verhoog jij je energieniveau dus voel jij je vitaler.
 • ga je moeiteloos met stressvolle situaties om.
 • sta jij in je kracht.
 • word je vrolijk, rustig en blij.
 • ga jij anders met je tijd om.
 • kom je in flow.
 • verbeter je drastisch je gezondheid.
 • verlicht je aanzienlijk je fysieke en emotionele klachten.
 • geniet je weer van het leven.

Hoe komt dit? Kortom gezegd: emoties hebben veel lichamelijke effecten omdat ze drie belangrijke systemen van je lichaam beïnvloeden: het autonome zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormonale systeem. Ervaar je regelmatig stress, innerlijke conflicten of negatieve gevoelens  zoals angst, boosheid, frustratie, verdriet, onzekerheid, etc., dan ontstaat er een extra activatie van je zenuwstelsel (sympathicus) die zorgt voor extra aanmaak van stress hormonen. Bij langdurige duur zijn deze hormonen schadelijk voor je gezondheid en je verliest vitale energie. Hierdoor wordt je immuunsysteem verzwakt.

Door te werken aan je emotionele intelligentie samen met de HeartMath methode worden je zenuwstelsel, immuunsysteem en hormoonsysteem met elkaar in harmonie gebracht. Door hun harmonische samenwerking word je rustiger en vrediger (zenuwstelsel), word je immuun bestendiger (immuunstelsel) en i.p.v. cortisol en adrenaline die bij langdurige aanwezigheid in je lichaam je gezondheid beschadigen worden er gezondheidsbevorderende hormonen aangemaakt (hormoonstelsel).
Sterker nog de combinatie tussen emotionele intelligentie en HeartMath methode helpt je om op een subtiele manier in je onderbewustzijn te duiken. Daar kom jij jouw belangrijkste emotionele verwondingen tegen die jou in je dagelijks leven belemmeren om te zijn wie je bent en te leven hoe jij graag wilt. Mijn eigen ervaring EN de ervaringen van alle mensen waar ik mee gewerkt heb hebben me geleerd dat deze combinatie de krachtigste is als het gaat om programmering, vaste belemmerende patronen, beperkende overtuigingen, angsten e.d. vanuit het onderbewustzijn permanent loslaten. Door te werken op deze manier ken je geen terugval. 

Om dit te bereiken kun jij kiezen voor privé sessies of voor het volgen van mijn masterclasses. 

Heb jij vragen of wil jij eerst een INTRODUCTIE over mijn manier van werken, neem dan gerust contact met me op. Een introductie is eenmalig en is gelijk aan een sessie waarin je ziet, voelt en ervaart hoe ik werk en wat dit voor jou kan betekenen. Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten.

De HeartMath methode van Simona heeft mij ervoor behoed een burn-out te krijgen.
Mijn stressniveau ging door het dak. Ik had continue hartkloppingen, nekklachten, nerveuze spanningen, hoofdpijn, vergeetachtigheid, verdrietig, boos, slapeloosheid of juist zoveel slapen dat ik moeite had met wakker worden. Ik zat er bijna doorheen.
Door de sessies zijn mijn nerveuze spanningen op een ongekend laag niveau (voor mij), zelfs in stressvolle situaties. Slapen gaat een stuk beter en het paracetamol doosje blijft vol. Ook ben ik niet meer zo emotioneel en kan ik beter relativeren.
Ik ben bij een cardioloog geweest voor de hartkloppingen waar ik maar niet vanaf kon komen. Hij had mij bètablokkers voorgeschreven. Ik was niet van plan om deze in te nemen. Maar ik wist er moet wat gaan gebeuren anders gaat het fout. Deze hartkloppingen waren goed meetbaar bij Simona. Na enkele sessies waren de hartkloppingen verdwenen. Ik kon ze niet meer voelen en ze werden niet meer geregistreerd tijdens de HeartMath meting van Simona.
Ik kon sinds een lange, lange tijd eindelijk weer met een gerust hart in slaap vallen.
Deze methode is voor mij een echte eyeopener. Het heeft mij geholpen om strubbelingen die ik had in het heden en in het verleden onder ogen te zien en te verwerken en om te zetten in iets positiefs. Iets wat ik eerder nooit voor mogelijk had gehouden.

Simona bedankt vanuit de grond van mijn hart.

Tijdens mijn burn-out periode kwam ik in contact met Simona.
Door haar brede deskundigheid en unieke werkwijze had ik direct veel vertrouwen in haar. Simona garandeerde mij dat ik na het volgen van dit traject en het doen van de dagelijkse oefeningen weer volledig in mijn kracht zou komen.
Het werd een intensieve periode waarin ik diepe lagen in mezelf heb mogen doorwerken.
Inmiddels ben ik aan het einde gekomen van het traject. Ik durf wel te zeggen dat ik een ander mens ben geworden. Ik sta ’s morgens vol energie op en ben weer de hele dag actief. Er is ruimte gekomen in mijn hoofd en lijf en ik kan niet wachten om mijn levensmissie tegemoet te treden!

Simona, dank je wel dat ik je heb leren kennen en met je heb mogen werken!

“Iedereen kan ‘gratis’ vanuit z’n hart gaan leven, maar wie enthousiast wil oefenen heeft veel aan de apparatuur van HeartMath, ook interessant voor op het werk.”
(Inez van Oort, oprichter en hoofdredactrice van Happinez)

De hartcoherentie methode van Simona heb ik ervaren als een verhelderende reis.
Tijdens de sessies had ik al snel het gevoel en het vertrouwen…. Ja, dit is waar ik al jaren naar opzoek ben. Het werkt, het voelt goed en het klopt.
Voordat ik begon aan de hartcoherentie methode had ik veel lichamelijke en geestelijke klachten. Er waren veel stressfactoren die hierin een rol speelden, zowel als in het verleden als het heden. De hartcoherentie heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mezelf weer heb teruggevonden.
Doordat Simona goed naar je luistert en duidelijke uitleg geeft, weet je je wordt begrepen en de puzzelstukjes vallen langzaam op hun plaatst. Simona heeft een brede kennis over het lichaam en de psyché. Simona’s visie over de relatie tussen lichaam en geest/ het bewuste en het onbewuste is zeer verhelderend en komt duidelijk naar voor tijdens de sessies.

Simona hartelijk dank. ♥

 

Onderschat de kracht van de HeartMath technieken niet. Hun eenvoud en gemak in het gebruik zijn een noodzaak in de huidige ‘roller coaster’ wereld.”
(Buddy Teaster, Chief Networking Officer, Young Presidents Organization)

 

Heeft u vragen, wenst u aanvullende informatie of wilt u een afspraak plannen?