Selecteer een pagina

HeartMath Instituut is een innovatief non-profit onderzoek instituut dat inmiddels 26 jaar wetenschappelijk onderzoek verricht naar de rol van het hart voor de gezondheid en het functioneren van de mens. HeartMath Instituut heeft simpele en gebruiksvriendelijke hulpmiddelen en technieken ontwikkeld met het doel om stress en de gevolgen daarvan te verminderen bij mensen ongeacht hun leeftijd en cultuur. Het is wetenschappelijk onderbouwd op het jarenlang onderzoek in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Het onderzoek van het HeartMath Instituut en de toepassing van zijn technieken beslaan verschillende lagen van de bevolking. Zo zien we dat hun methode wereldwijd – meer dan 100 landen – significante positieve resultaten geboekt heeft bij overheid organisaties, hoofd bedrijven, Fortune 100 bedrijven inbegrepen, sociale dienstbureaus, de strijdkrachten, scholen en universiteiten, ziekenhuizen en andere zorgverleners.

In Nederland zijn er bijvoorbeeld met behulp van deze methode meer dan 35.000 politieagenten getraind in mentaal en emotioneel veerkracht en het personeel van organisaties zoals Unilever, Shell, Deloitte, Philips, Ministerie van Economische Zaken, ASML, Smurfit Kappa e.a. Tevens steeds meer ziekenhuizen en GZ organisaties gaan met HeartMath aan het werk.

De HeartMath methode is een herhaaldelijk bewezen stressreductie systeem door middel waarvan mensen mentaal, fysiek en emotioneel veerkrachtig worden. Dit verbetert hun gezondheid, hun prestaties, hun relaties. Dit brengt kwaliteit in hun leven. Kort samengevat zorgt HeartMath voor:

  • Betere prestaties
  • Verbeterde denk- en concentratievermogen
  • Betere slaap
  • Energie, vitaliteit
  • Creativiteit
  • Betere gezondheid
  • Minder ziekteverzuim
  • Kostenbesparing
  • Betere relaties

“Iedereen kan ‘gratis’ vanuit z’n hart gaan leven, maar wie enthousiast wil oefenen heeft veel aan de apparatuur van HeartMath, ook interessant voor op het werk.”
(Inez van Oort, oprichter en hoofdredactrice van Happinez)

Onze focus met HeartMath was gericht op zowel de kosten als de productiviteit in het Boeing 767-400R programma. HeartMath gaf ons team de ‘coherentie’ die wij nodig hadden om binnen het budget te blijven en – na verloop van tijd – tot een productiviteitsgroei van 12 % te komen.”
(Steve Stephenson, Sr. Manager OD, BCA Engineering & Product Integrity, Boeing)

“…een echte aanrader voor iedereen in een druk bezette baan, die inzichten en technieken wil krijgen om met stress te kunnen omgaan, prestaties te verbeteren, en voor wie zijn/haar gezondheid een prioriteit is. Er is wel discipline nodig om de technieken na de training voort te zetten in de dagelijkse werkzaamheden. Hier worden zoveel mogelijk handreikingen voor aangegeven, maar de verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. Geef jezelf dat kadootje!”
(Drs. Viviana Kooistra-Voorwald, Partner Assurance, PricewaterhouseCoopers Accountants N.V.)

Onderschat de kracht van de HeartMath technieken niet. Hun eenvoud en gemak in het gebruik zijn een noodzaak in de huidige ‘roller coaster’ wereld.”
(Buddy Teaster, Chief Networking Officer, Young Presidents Organization)

Heeft u vragen, wenst u aanvullende informatie of wilt u een afspraak plannen?